Kako je sezona jagoda, a moja T obozava sladoled, danas smo napravile domaci sladoled. Ostalo nam je malo jagoda (organskih, iz vrta ovdje nemamo, a kazu da su jagode jedno od najgoreg voca po tretiranosti pesticidima) i jedna banana.
Potrebno je:
- jagode
- banana
- grcki jogurt (ili obicni cvrsti)
- prirodni zasladivac, mi smo koristili agava nektar, a ako vam dijete nije slatkoljubac, jos bolje, moze i bez
- plasticne posudice za sladoled
- blender (ako ga nemate, ovo voce se lagano moze usitniti i vilicom)
Prvo izrezite voce. T koristi plasticni noz.
Banane!
Jagode!
Sve stavite u blender i dodajte zasladivac po zelji. Izmiksajte.
Jogurt smo stavljale po principu malo miksa voca pa zlica jogurta, cisto da dobijemo bijelo/roza sladoled.
Stavljajte u kalupe za sladoled.
Stavite u zamrzivac na par sati. Za vec 3 sata sladoled je spreman! :)
Nakon bazena, odmah je morala isprobati fini, zdravi sladoled :)
Alternativa:
- bilo koje voce je dobro doslo
- ako nemate kalupe za sladoled, uzmite praznu posudicu od jogurta/vrhnja, stavite foliju i stapic pojedenog sladoleda
T ovdje ima 3 godine i 9 mjeseci.
Potrebno je:
- jagode
- banana
- grcki jogurt (ili obicni cvrsti)
- prirodni zasladivac, mi smo koristili agava nektar, a ako vam dijete nije slatkoljubac, jos bolje, moze i bez
- plasticne posudice za sladoled
- blender (ako ga nemate, ovo voce se lagano moze usitniti i vilicom)
Prvo izrezite voce. T koristi plasticni noz.
Banane!
Jagode!
Sve stavite u blender i dodajte zasladivac po zelji. Izmiksajte.
Jogurt smo stavljale po principu malo miksa voca pa zlica jogurta, cisto da dobijemo bijelo/roza sladoled.
Stavljajte u kalupe za sladoled.
Stavite u zamrzivac na par sati. Za vec 3 sata sladoled je spreman! :)
Nakon bazena, odmah je morala isprobati fini, zdravi sladoled :)
Alternativa:
- bilo koje voce je dobro doslo
- ako nemate kalupe za sladoled, uzmite praznu posudicu od jogurta/vrhnja, stavite foliju i stapic pojedenog sladoleda
T ovdje ima 3 godine i 9 mjeseci.
Mora da je fin.Baš bi volio probati.
OdgovoriIzbriši