Pretraži ovaj blog

Follow Me on Pinterest

utorak, 30. srpnja 2013.

Perot, muzej prirode i znanosti

Jednog prohladnog dana u veljaci otisli smo u posjet muzeju. Jedan od novije otvorenih u Dallasu i opravdano jedan od najboljih muzeja. Stvarno je vrijedilo otici jer nudi raznoliki sadrzaj, a najbolje od svega, sve je prilagodeno djeci i ima jako puno interaktivnih stvari da djeca sve u potpunosti mogu dozivjeti sa svim svojim osjetilima.

Ulaz je vec obecavajuce izgledao!


Na prvom katu imaju igraonicu. Ali ne bilo kakvu. Sve je edukativno, djeca uzivaju pretvarajuci se da rade kao primjerice prodavatelji cvijeca, na trznici, kao graditelji, da su kamperi, a pored toga, za svaku aktivnosti mogu obuci pripadajuce radno odjelo. Nije ni cudo sto smo se zadrzali vise od sat vremena i sto smo se jos jednom vratili nakon sto smo obisli ostatak muzeja.

T kao cvjecarica!


T kao kumica na trznici. Uzima voce i povrce..

 
...koje zatim odlazi "prodati" na trznicu.



Na odjelu za kampiranje, proucava prirodnu kartu.




Pogleda na jedan mali dio muzejske igraonice!




Prvi susret da ljudskim skeletonom. Jos je premala da bi razumjela o cemu se radi iako smo joj objasnili :)




Na kratko je bila i graditeljica i morala je blokove rucno odvoziti na kat.





Najzanimljiviji dio je dio sa vodom, brodovima, malim vodoskocima, tunelima...jedini problem je sto su pregace uglavnom zauzete, a ako ih i ima sve su vec mokre...nije ni cudo, djeca vole vodu. A mi smo se ipak snasli, a da ne budemo mokri :)





Nakon igraonice, otisli smo dalje kroz muzej. Zanimljivi dio su svemir, galaksije, zvijezde...





Prahistorijsko doba.





Jos jedan jako zanimljivi dio, o prirodi. Posebno ove male kutijice koje otvorite i pomirisite sto je unutra. T smo prvo dali da pomirisi i da sama kaze sto misli da je pomirisala. Cvijece je bilo lagano i ugodno, ali nakon sto je pomirisala urin kojota bila je jako iznenadana. Smrdi...i dalje vise nije zeljela mirisati. Ne krivim ju :)





O Peorotu bi mogla pisati i pisati, isto je i sa slikama. Stvarno smo bili odusevljeni i vratili smo se jos jednom. Ako ikada budete u Dallasu, ne propustite ovaj muzej. Nama je na samom vrhu popisa!

T ovdje ima 2 i pol godine.




2 komentara: