Pretraži ovaj blog

Follow Me on Pinterest

subota, 27. srpnja 2013.

Pijesak od soli

Pomalo zbunjujuci naslov, zar ne? Rezultat ove aktivnosti je napraviti obojani pijesak, u nasem slucaju je to sol, koji izgleda predivno i dekorativno. Nisam nazalost imala pri ruci neku ljepsu staklenu bocicu pa nam je posluzila i plasticna, ali vjerujem da se stvarno lijepo da uklopiti kao ukras.

Dakle za ovu aktivnost potrebno je slijedece:
1. plasticna ili kakva druga posuda, sireg dna i ne preduboka
2. sol (sitnija)
3. krede u boji
4. ubrusi





U posudu sipajte manju kolicinu soli, uzimte kredu po zelji i trljajte kredu o sol. Sol ce poprimiti boju krede. Neke boje ce biti intenzivnije neke malo manje, ovisno koliko krede utrljate u sol. T je radila sama, ali nakon nekog vremena trebala joj je moja pomoc jer ipak kredu treba pritisnuti o sol da se boja sa krede sastruze.

 T u akciji!


Nakon sto ste obojali sol sa jednom bojom, uzmite zlicu i sipajte u bocu, teglicu, sto god ste odabrali. Obrisite posudu sa ubrusom za slijedecu boju da vam se ne pomjesaju. Kada sipate svaku slijedecu pazite da ne mrdate previse bocu da se boje ne sjedine u jednu.

T pazljivo cilja u bocicu!



Nakon gotovo svih boja kreda, krajnji rezultat je ovaj. Kao sto sam spomenula i na pocetku, vrlo dekorativan i zanimljiv.




Alternativa:
- mislim da alternativa ovdje nije potrebna, niti je ima. Sol nije tako skupa, uzmete najjeftiniju u trgovini kao i krede

T ovdje ima 2 godine i 9 mjeseci.

Nema komentara:

Objavi komentar