Pretraži ovaj blog

Follow Me on Pinterest

petak, 2. kolovoza 2013.

Kuca leptira

U samom srcu Dallasa postoji jedan park pod nazivom Fair Park. U njemu mozete pronaci jako puno muzeja, planetarij, kucu leptira ( o kojoj cu pisati u ovom postu), djecji akvarij (o kojem sam pisala), zabavni park i jos puno zanimljivih stvari. Mozete i samo prosetati parkom u kojem su smjestene sve ove atrakcije. Cijene ulaznica nisu jako skupe, ali kako to biva u Americi, a osjetili smo na vlastitoj kozi, parkiranje je pomalo luksuz.

Dakle kuca leptira. Na samom ulazu su terariji sa raznim gmazovima.






Zatim ulazite u jednu staklenu gradevinu kroz dvoja vrata u cijem se zelenilu krije mnostvo leptira. Svi oni slobodno lete tim prostorom.





Pise da ako obucete sareniju odjecu, dakle zarkih boja i budete dovoljno dugo mirni, sletjet ce vam leptir. Mozda i je tako. Mi nismo isprobali. Nemoguce je biti miran sa dvoipol godisnjakinjom.









Unutra je poprilicno visoka vlaga uz dovoljno topline.
Primjerici:





Nakon unutrasnjeg dijela, mozete izaci van. Vanjski dio je lijep za prosetati i sve sto je u njemu usko je vezano za leptire. Kao primjerice ova klupa.





Za razliku od akvarija, T je ovdje ipak bilo malo manje zanimljivo iako mi je drago da smo ju odveli i da je upoznala zivot leptira.

T ovdje ima 2 i pol godine.

Nema komentara:

Objavi komentar