Pretraži ovaj blog

Follow Me on Pinterest

petak, 30. kolovoza 2013.

Pribadace i boje

Vrlo jednostavno za pripremiti. Sve sto vam treba su pribadace i komad stiropora. Izvrsna aktivnost za razvoj motorike malih prstica, a ujedno i koncentracije.






Pribadace smo kupili u Kik-u za 8 kn. Kao i uvijek djetetu pokazite sto ocekujete od njega. Uzela sam jednu pribadacu, objasnila T da mora biti jako pazljiva kada ih uzima u ruku jer ju mogu ubosti. Stavila sam pribadacu u stiropor, a dalje je nastavila sama.





Ovu aktivnost ne bi preporucila za malu djecu koja jos ne razumiju sto znaci ostro niti za one koji stvari stavljaju u usta. Bez obzira i ako odrasli sjedi kraj djeteta jer dovoljan je trenutak nepaznje. T nisam ponudila ovu aktivnost do gotovo njene trece godine cisto iz sigurnosnih razloga.





Nakon sto je T rasporedila pribadace kako je zeljela, odlucile smo jos malo "zaciniti" igru. Uzela sam flomastere u bojama pribadaca i nacrtala male krugove. Sada je trebala uzeti pribadacu u boji kruga i staviti na stiropor. Bez problema i bez ijedne greske rasporedila je sve pribadace po bojama. Ovdje je trebalo malo vise koncentracije i preciznosti jer su kruzici mali. Nekoliko pribadaca nije od prve uspjela zabiti u sredinu kruga i odmah ih je vadila da bi stavila tocno u sredinu kruga. Preciznost joj je ocito vrlina.





I evo, svaka pribadaca na svom mjestu!





Alternativa:
- ako nemate stiropor, moze i kakva plutena ploca tipa ona za ostavljanje poruka i sl, zamjene za pribadace nema

T ovdje ima 2 godine i 11 mjeseci.



Nema komentara:

Objavi komentar